Potovalni kovčki za najmlajše

Ko se s svojimi najbližjimi odpravite na družinski izlet ali daljše potovanje, vas pred tem čaka še pakiranje. Za marsikoga je to precej mučno. A če imate pri sebi dobro zasnovane kovčke oziroma potovalke, je naloga precej enostavnejša. Poskrbite tudi za to, da bodo imeli vaši najmlajši družinski člani svojo potovalko oziroma kovček. S tem jih navajate tudi na odgovornost do njihove prtljage.

Continue reading

Poučne igrače za otroke vseh starosti

Otroci imajo čedalje več nepraktičnih igrač, ki se jih hitro naveličajo. Za izboljšanje njihove koordinacije, posluha za glasbo, družabnosti in drugih družbenih veščin, jim raje kupite igrače glasbila, ki bodo vaše otroke potegnila stran od računalnika in televizije. Z njimi bodo dobili dobre motorične sposobnosti, razvili bodo samozavest in samozaupanje.
Continue reading

Kupili bomo nove igrače – lesene vlakce

Ko se ene igrače poslovijo, pridejo druge

leseni-gradbinski_vlak-1
leseni-vlak-miza

Končno ste se spet odpravili v otroško sobo in doživeli ekstremni direndaj na svoji lastni koži. Uh, koliko domišljije je potrebno, da je plišasta miška lahko sestrica plastičnemu dinozavri in da se avtomobili lahko vojskujejo med seboj ali skačejo kot Peter Prevc preko skakalnice, ki so jo otroci med igro naredili kar iz steze za električne dirkalne avtomobilčke, ki sicer dirkajo več ali manj v obliki številke osem. A zdaj ste vendarle postali pozorni na to, da so igračke že malce obrabljene in morda bi bil čas, da se nekaj najstarejših poslovi od otroške sobe, nekaj bi se jih lahko upokojilo ali našlo nov dom, saj je sosedov otrok ravno tako star, da bi jih lahko uporabljal, vaš pa jih zares ne potrebuje več. Potem pa pride na dan vprašanje – katere igračke naj jih nadomestijo. Morda nove plišaaste, knjige, elektronske igrice, leseni vlakci, družabne igre ali kaj drugega? Možnosti je na pretek, odločitev pa bo zares zelo težka.

Običajno z nakupom igrač čakamo do takrat, ko se bližajo rojstni dnevi ali prazniki in potem nakupujemo na hitro, instiktivno, pogosto niti ne razmislimo ali bo otroku ta igrača zares všeč ali jo potrebuje in konec koncev ali je to kvalitetna in obstojna igrača. Med najbolj obstojne igrače gotovo sodijo lesene, med katere pridejo tako leseni poganjalci, leseni vlakci, lesene sestavljanke, kot še mnoge druge, ki so zares kvalitetno narejene iz lesa in pobarvane z neškodljivimi barvami. Kvalitetno narejene iz lesa ne pomeni samo, da so lepo brušene, ampak tudi, da so izdelovalci uporabili vrsto lesa, ki lepo izgleda, ki ima primerno trdnost in prožnost za točno določeno igračo. Če denimo govorimo o lesenem orodju, ki ga imajo fantki še posebej radi, je trdnost in obstojnost lesa zelo pomembna, saj se orodje večkrat uporablja, drgne ob različne vijake in če ne bi dobro obdelan in trden, torej tudi prave vrste, bi se tovrstno orodje hitro izrabilo.

Leseni vlakci so odlična igrača

Leseni vlakci so zgodba zase, saj gre za kombinacijo različnih objektov. Najprej nas zanimajo prav leseni vlakci, ki so sestavljeni iz lokomotive, redkeje dveh in nekaj vagonov. Otroci imajo še posebej radi električne lokomotive, v katerih so baterije, več baterij ali pa nekakšen akumulator, ki se moderno polni kar na USB priključek. Če so zmogljivejše, bodo lahko v hrib vlekle tudi več vagončkov in ne samo enega ali dva. Leseni vlakci pa pridejo seveda v kompletu z leseno progo in tam je prožnost lesa pomembna, saj se sicer stoodstotno ne bi vklopile ena v drugo in lepo sestavile. Leseni vlakci so čudovita igrača, ki bo dolgo v sobi vašega otroka in ki jo lahko na vse mogoče načine kombinirate z novimi programi, lokomotivami in to celo vseh različnih proizvajalcev.

Preberite si še članek, kjer so opisani poganjalci.

Otroški kovčki. Igrače ne morejo ostati doma, ko se odpravljamo na pot. Pripada jim vsaj en otroški kovček, se strinjaš? Preberi več …

Popularnost igrač za fante in punce

Čeprav se starši trudijo, da bi kupovali predvsem uni-sex igrače, s katerimi se lahko igrajo tako fantje kot punce, pa v trgovinah takšne igrače ni tako enostavno najti, razen če ne posežete po otroških glasbilih, pa tudi slednje je zadnje čase težko najti v nevtralnih barvah. Tako proizvajalci igrač, kot trgovci se dobro zavedajo, da vam lahko prodajo dve nadvse podobni igrači zapored, pri čemer bo ena primerna predvsem za fanta, druga pa za punco, čeprav bi lahko bila univerzalna.

bigflyer-tricikel-5 Continue reading

Žirafa Sophie – prva igrača za vašega malčka

Svetovno znana igrača žirafa Sophie je že vse od leta 1961 spremenila pogled na igrače. Če so bile včasih igrače monotone, vse od omenjenega leta naprej ni več tako. Žirafa Sophie je postavila visoke standardne v načinu izdelovanja otroških igrač. Žirafica ne le pomirja, marveč zabava vašega otroka, mu daje neznane občutke in stimulira številne njegove čute. Zagotovo je to prva igrača na svetu, ki se posveti praktično prav vsem občutkom otroka: vid, sluh, okušanje, vohanje in tipanje. Igrača postane v trenutku, ko jo pride v roke, njegova najljubša. Žirafa Sophie je zaradi prikupnega videza prava spremljevalka vašega malčka.

Žirafa Sophie in njeni prijatelji

Žirafa Sophie in njeni prijatelji

Continue reading