Popularnost igrač za fante in punce

Čeprav se starši trudijo, da bi kupovali predvsem uni-sex igrače, s katerimi se lahko igrajo tako fantje kot punce, pa v trgovinah takšne igrače ni tako enostavno najti, razen če ne posežete po otroških glasbilih, pa tudi slednje je zadnje čase težko najti v nevtralnih barvah. Tako proizvajalci igrač, kot trgovci se dobro zavedajo, da vam lahko prodajo dve nadvse podobni igrači zapored, pri čemer bo ena primerna predvsem za fanta, druga pa za punco, čeprav bi lahko bila univerzalna.

bigflyer-tricikel-5

Res je, da so Ninja želve in različnih avtomobilčki predvsem primerni za fante, barbi punčke in različni seti za oblačenje ali oblikovanje pa za punce, a v resnici je še množica otroških igrač ali pripomočkov, ki bi lahko bili primerni za oba spola.

poganjalec-3-v-1-4

Med te za začetek sodijo tako kolesa, kot tudi poganjalci in tricikli. Ti se lahko delajo v povsem nevtralnih barvah, kot so zelena, rdeča in modra, vendar proizvajalci absolutno težijo k temu, da delajo za punčke roza kolesa, medtem ko za fante modre, ki jih okitijo z različnimi sličicami in detajli, ki spominjajo na povsem fantovske teme.

retro-raketa-4

Tako so starši pogosto prisiljeni, da kupujejo več med seboj zelo podobnih si igrač, ki preprosto ne sodijo k otroku zaradi barve, oblike ali zgolj nekaterih detajlov.

inchworm-7

Ena od novejših spletnih strani, ki predstavlja takšna kolesa in zanimive igrače ter proizvajalce je hrvaški blog http://super-igracke.weebly.com. tu lahko najdete nekaj opisov, počasi pa se dodajajo tudi novi. Opisano je denimo tudi podjetje Radio Flyer in zanimivo je poleg samih igrač spoznati tudi proizvajalce le teh in njihovo zgodovino.